52 doden, onder wie 13 kinderen, bij busongeluk Peru

Bij een ongeluk met een vrachtwagen die werd gebruikt als bus zijn in Peru 52 doden gevallen. De truck keerde terug van een feestje en stortte in een ravijn, ten zuidoosten van de hoofdstad Lima. Alle inzittenden kwamen om het leven. Onder de doden zijn dertien kinderen.

Bij een ongeluk met een vrachtwagen die werd gebruikt als bus zijn in Peru 52 doden gevallen. De truck keerde met 52 Quechua-indianen terug van een feestje en stortte in een ravijn, ten zuidoosten van de hoofdstad Lima. Daar belandde de bus in een rivier. Alle inzittenden kwamen om het leven. Onder de doden zijn dertien kinderen, meldt persbureau AP.

Het ongeluk gebeurde vrijdagnacht toen de bus terugkwam van een feest in de provinciehoofdstad Santa Teresa:


Voordat de bus in de rivier stortte, maakte hij een val van tweehonderd meter. Reddingswerkers hadden weinig meer dan zaklampen bij zich en waren een groot deel van de nacht bezig met het zoeken naar overlevenden tussen het vervormde staal en de grote rotsblokken.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. De betrokken brandweercommandant zei tegenover AP dat de vrachtwagen terugkeerde van de viering van de oprichting van Santa Teresa. De burgemeester van het district waar Santa Teresa ligt, Fedia Castro, legde aan televisiezender Canal N uit dat boeren in de regio gedwongen zijn alternatieve vormen van vervoer te gebruiken omdat er in het gebied geen openbaar vervoer bestaat.

De hoge wegen in het Peruaanse gebergte zijn berucht om ernstige busongelukken. Arme boeren zijn hier vaak het slachtoffer van. Vorig jaar kwamen meer dan vierduizend mensen om bij soortgelijke ongelukken.

    • Anouk van Kampen