Wij gebruiken rood-wit lint

None
Foto Arif Arif Ali/AFP

Dertien mensen raakten gistermiddag gewond bij een bomaanslag op een groentemarkt in Lahore, Pakistan. Een bezoeker is overleden. Niemand heeft de aanslag nog opgeëist, maar lokale autoriteiten verdenken leden van de Talibaan.

Een tweede bom ging gistermiddag af in Quetta, de hoofdstad van de zuidwestelijk provincie Baluchistan. Daar kwamen nog eens zes mensen om het leven bij een bom die afging op het politiebureau. Nog eens dertig raakten gewond, volgens een woordvoerder van de lokale politie. De aanslag is opgeëist door United Baluch Liberation Army, een lokale separatistenbeweging. De bom zou een vergelding zijn voor het falende overheidsoptreden bij de aardbeving die het gebied eind september trof.

In Lahore was het de afgelopen jaren relatief rustig, maar meer dan eens pleegden islamitische militanten aanslagen in het noordwesten van het land, aan de grens met Afghanistan.

De ravage die de bom in Lahore achterliet is op deze foto nog goed te zien. Vanwege de veiligheid van de omstanders, maar ook omwille van het politie-onderzoek maken de agenten op deze foto een menselijke keten. Zo voorkomen zij dat omstanders over bewijsmateriaal heenlopen op de plaats delict. AP