T-Mobile VS schrapt roaming

Niet meer extra betalen als je in het buitenland mobiele data verbruikt. Eurocommissaris Neelie Kroes probeert het uit alle macht in de EU voor elkaar te krijgen, maar ondertussen neemt provider T-Mobile in de Verenigde Staten het voortouw.

T-Mobile USA, een Amerikaanse dochter van Deutsche Telekom, vraagt vanaf november geen extra geld voor dataverbruik en tekstberichten in ruim 100 landen, waaronder Nederland. Het aanbod geldt alleen voor Amerikaanse klanten en de snelheid van de verbinding is beperkt tot 2G. Genoeg om mail te bekijken, te traag voor video.

T-Mobile hoopt met het aanbod reizende zakenmensen als klant te winnen. Amerikanen reizen relatief weinig over de grens, maar als ze in het buitenland bellen of internetten betalen ze fors extra. Net zoals je als Europeaan in de VS veel betaalt voor mobiel internet.

Twee jaar geleden probeerde marktleider AT&T nog om T-Mobile over te nemen, maar dat mocht niet van de mededingingsautoriteiten. Inmiddels is T-Mobile in de VS gefuseerd met MetroPCS.