‘Kraaienhove’-tekenaar Willy Lohmann overleden

Striptekenaar Willy Lohmann is zaterdag 5 oktober op 77-jarige leeftijd tijdens vakantie in Turkije overleden. Dit meldt zijn uitgever Stripstift. Lohmann genoot bekendheid door zijn griezelstrip Kraaienhove, tekeningen en omslagen voor de Nederlandse Mad. Hij werkte voor Toonder enige tijd aan Tom Poes-strips. Lohmann werkte na zijn schooltijd in Utrecht eerst in de reclame. In zijn vrije tijd begon hij strips te tekenen. Zijn strip Bazurka en Jampie stond begin jaren 60 in het Algemeen Handelsblad. Voor Het Parool maakte hij van 1962 tot 1972 hij zo’n 50 Kraaienhove-verhalen in zijn kenmerkende gedetailleerde pen- en inktstijl, die later doorgingen in de bladen Pep en De Vrije Balloen. Voor Nieuwe Revu maakte Lohmann de strip Liselore. (NRC)