Justitie wil privacy slachtoffers zedenzaak Cuijk beschermen

De flat waarin Frank R. jarenlang heeft gewoond. De 48-jarige man wordt ervan verdacht via internet ongeveer 300 meisjes te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. Zeker 11 meisjes ontmoette hij ook in het echt en zouden door hem lichamelijk zijn misbruikt. Foto ANP / Jeroen Jumelet

Het Openbaar Ministerie gaat mogelijk de privacy van de slachtoffers in de grote zedenzaak in Cuijk die afgelopen week aan het licht kwam extra beschermen. Justitie hoopt dat er zo meer aangiften binnenkomen tegen verdachte Frank R. Dat schrijft De Telegraaf.

Het OM bekijkt onder meer of net als in de Amsterdamse zedenzaak geen namen in het proces kunnen worden genoemd. In plaats daarvan wordt gewerkt met dossiernummers. Slachtoffers hebben daarnaast de mogelijkheid om bij het doen van aangifte niet hun huisadres maar het adres het politiebureau of van hun advocaat op te geven.

In totaal zijn 295 meisjes te zien op het beeldmateriaal dat bij R. werd aangetroffen. Daarvan heeft de Brabander naar verwachting elf meisjes fysiek misbruikt. Bij huiszoeking werden zo’n 26 duizend filmpjes en 144 duizend foto’s gevonden die de man maakte van zijn slachtoffers.

Gisteren werd bekend dat de rechercheurs die zich buigen over de zedenzaak de 65 geïdentificeerde, vermoedelijke slachtoffers van Frank R. voor het einde van de maand willen hebben gesproken.

    • Lex Boon