Is dit de goal van het jaar? Wondergoal Jong Oranje-spits Luc Castaignos

NIJMEGEN, Jong Oranje - Jong Schotland, kwalificatie Europees Kampioenschap, seizoen 2013-2014, 05-09-2013, Stadion de Goffert, Jong Oranje viert de 2-0 van Jong Nederland speler Luc Castaignos (2L).

Normaal gesproken brengen we ze op maandag, de mooiste goals van het weekend. Dit ‘midweekse doelpunt’ brengen we nu. Geniet van de weergaloze goal die Jong Oranje-spits Luc Castaignos gisteren maakte tegen Jong Georgië.

Op de beelden, helaas van matige kwaliteit, is te zien hoe Castaignos de bal aanneemt na een inworp en vanaf de cornervlag, via de paal, de bal in het doel schiet. Fijn moment voor Castaignos, aan wiens kwaliteiten wordt getwijfeld sinds zijn mislukte avontuur bij Italiaanse topclub Inter Milan.
http://youtu.be/mD5_zpikKSQ
Jong Oranje won de wedstrijd uiteindelijk met 0-6. Vijf goals werden gemaakt door FC-Twentespelers.

De vraag is nu van wie Castaignos het trucje heeft afgekeken. Wellicht van zijn een oud-collega bij Inter Milan: de Braziliaanse verdediger Maicon. Hij maakte tijdens het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika 2010 tegen Noord-Korea vanuit een vergelijkbare hoek een doelpunt. Toegegeven: de afstand tot het doel is bij de goal van Maicon korter. Ook schiet Maicon in de loop. Castaignos schiet praktisch vanuit stand.

Meer weg van Castaignos’ wondergoal heeft het doelpunt dat oud-Real Madrid-verdediger Roberto Carlos jaren geleden tegen Tenerife maakte:

    • Roderick Nieuwenhuis