Zeehengelclub De Pierewaaiers treurt om sluiting Scheveningse pier

“Dit is ons leven. Dit is mijn levenswerk. Het huilen staat me nader dan het lachen. Ik laat me niet zonder meer naar de slachtbank toe leiden.” Bij de sluiting van de pier in Scheveningen liepen de emoties vandaag hoog op, vooral bij de penningmeester van zeehengelclub De Pierewaaiers.

“Dit is ons leven. Dit is mijn levenswerk. Het huilen staat me nader dan het lachen. Ik laat me niet zonder meer naar de slachtbank toe leiden.” Bij de sluiting van de pier in Scheveningen liepen de emoties vandaag hoog op, vooral bij de penningmeester van zeehengelclub De Pierewaaiers.

De beroemde pier van Scheveningen werd vandaag gesloten. De pier voldoet niet aan de wettelijke eisen van brandveiligheid en een poging van de curator om sluiting te voorkomen mocht niet baten.

Een verslaggever van het WNL-programma Vandaag de Vrijdag stond vanochtend op de pier, waar Harry Tetro van De Pierewaaiers voor het laatst stond te vissen. Wat volgde was een emotioneel gesprek met de 71-jarige penningmeester van de club.

Harry Tetro dreigde zich voor de camera van WNL vast te ketenen aan de pier. “Ik ben de enige van de Pierewaaiers die dat lef heeft om dat te doen, kennelijk.” Daar zag hij toch vanaf toen agenten ter plaatse kwamen en dreigden hem aan te houden. WNL registreert prachtig hoe Tetro het ene moment nog droomt van verzet - hij doet voor hoe hij zich zou vastbinden - maar zich vervolgens toch neerlegt bij de sluiting. (vanaf 12.00 minuten, blijf kijken tot 12.40).

Een lokale journalist, Gin Vermeer, zette zichzelf wel met een ketting om zijn nek en tie-rips aan een paal op de pier vast. “Ik laat me niet weghalen. Ze laten de Pier verpauperen en dat vind ik heel erg jammer”, zei de actievoerder tegen RTV West.

Twitter avatar MartineBoerkamp Martine Boerkamp Gin Vermeer van Scheveningennieuws doet aan participerende journalistiek. Hij heeft zich vastgeketend aan de pier http://t.co/ifhKZrACim
Twitter avatar MartineBoerkamp Martine Boerkamp Hij zit vast met een stevige ketting. http://t.co/S5lT3D03k7

Toen rond tien uur de brandweer iedereen verzocht de pier te verlaten, en iedereen dat ook daadwerkelijk deed, besloot ook Vermeer om vrijwillig zijn protest op te geven.

De pier is nu vergrendeld.

En nog meer emotionele Pierewaaiers.

    • Lex Boon