Uitgever stopt met groot deel klassieke reeksen

Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep stopt met het uitgeven van de meeste klassiekerseries in hun huidige vorm. Onder meer de legendarische Baskerville-reeks (Griekse en Romeinse klassieken, zoals Ovidius en Herakleitos), de Gouden Reeks (luxe uitgaven van bijvoorbeeld Don Quichot, John Milton en Lewis Carroll), de Grote Belletrie Serie (vertaalde literatuur uit alle eeuwen zoals Goethe en Von Kleist), de en Salamander (goedkope gebonden uitgaven van Elsschot, Stendhal, etc.) sneuvelen. Volgens uitgever Frits van der Meij „ligt de tijd achter ons dat mensen klassiekers als serie spaarden”. De uitgeverij blijft wel klassieke titels ‘los’ uitgeven, zoals Oorlog in Gallië van Caesar. De Perpetua-reeks met literaire klassiekers blijft bestaan. (NRC)