Aantal faillissementen neemt iets af

Het aantal faillissementen loopt iets terug. Foto ANP / Koen Suyk

Vorige maand zijn er minder bedrijven failliet gegaan, meldt het CBS. 595 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) werden failliet verklaard. Dat is het laagste aantal tot nu toe dit jaar. Het aantal faillissementen is wel nog 7 procent hoger dan in september vorig jaar.

Van de afgelopen maand failliet verklaarde bedrijven waren de meeste actief in de handel (146) en de bouwnijverheid (100). Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren.

De eerste drie kwartalen van dit jaar zijn wel nog altijd veel faillissementen uitgesproken. Met 6353 is het aantal failliet verklaarde bedrijven en instellingen 15 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

    • Anouk Eigenraam