‘Velen vinden je een eikel, maar ik niet’ - Kimmel en Kanye West leggen het bij

Jimmy Kimmel en Kanye West wisten er twee weken terug samen een potje van te maken met ‘een domme ruzie’. Om hier wat aan te doen heeft Kimmel de rapper gisteravond bereid gevonden om in zijn fauteuil plaats te nemen om de hele zaak grondig uit te praten.

Jimmy Kimmel en Kanye West wisten er twee weken terug samen een potje van te maken met ‘een domme ruzie’. Om hier wat aan te doen heeft Kimmel de rapper gisteravond bereid gevonden om in zijn fauteuil plaats te nemen om de hele zaak grondig uit te praten. Bekijk hieronder hoe dat ging.

Even terug naar de oorsprong van de ruzie: Kanye West gaf een uitgesproken interview aan de BBC en noemde zich ‘de grootste rockster van de planeet’ en deed tal van andere gevleugelde uitspraken:

http://www.youtube.com/watch?v=y4DuBac3GyY&hd=1

Jimmy Kimmel raakte geïnspireerd en liet kinderen enkele stukjes uit het interview naspelen met een regen aan woedende tweets van West als gevolg. Kimmel gaat nu tegenover West door het stof en benadrukt:

“De belangrijkste reden dat ik dat deed is eerlijk gezegd dat ik kinderen gewoon graag zie vloeken. Sommigen zien dit hele gebeuren als publiciteitsstunt maar dat is absoluut niet aan de orde. [...] Heel veel mensen zien jou wel als een eikel, maar ik zelf absoluut niet, ik weet uit persoonlijke ervaring dat je een hele aardige en sociale vent bent.”

Kanye West legde ook even uit dat hij nog nooit een publiciteitsstunt heeft gedaan, dat hij altijd gewoon alleen zegt wat hij zelf echt vindt. Maar soms loopt het een beetje uit de hand:

“Ik doe gewoon mijn ding, en tegelijkertijd doe jij jouw ding. En soms botsen de ego’s een beetje waardoor we uitkwamen op middelbare schoolniveau. Kan gebeuren. Ik zeg dingen vaak op de verkeerde manier, maar mijn intentie is altijd positief. [...] Ik ben heel raar, heel eerlijk en heel ongepast in mijn uitspraken soms. Maar als ik zou ontkennen dat ik een genie ben, dan lieg tegen jullie en tegen mezelf. Jullie gaan van me houden, me haten, maar ik blijf wie ik ben.”

https://www.youtube.com/watch?v=2HC_RMlaYko&hd=1

‘Ik doe alles om de media kapot te maken’

Een klassieke uitvoering van de tweets van Kanye West vormen in deze uitzending nog een knipoog naar de, zoals Kimmel het noemt, ‘domme ruzie’ tussen de twee. En vervolgens houdt West een klein betoog over zijn relatie met de media:

“Media doen alles om kunstenaars en artiesten kapot te maken. En ik doe alles om alle media kapot te maken.”

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_780703161&feature=iv&src_vid=2HC_RMlaYko&v=2t1dW-96daE&hd=1

    • Annemarie Coevert