‘Portofoons Limburgse politie werken niet of onvoldoende’

De portofoons van de politie in Limburg zouden niet of onvoldoende werken. Foto ANP / Lex van Lieshout

De politie in Limburg werkt al ruim een jaar met portofoons die niet of onvoldoende werken. Dat zorgt voor een onveilige werksituatie, stelde de politievakbond ACP vanavond. ACP zou de korpsleiding in augustus al over de kwestie een brief hebben gestuurd, met het dringende verzoek voor 21 oktober met een oplossing te komen.

De Limburgse politie is volgens de bond echter door de realiteit ingehaald, aldus de ACP. De bond doelt hiermee op de ongeregeldheden voor en na de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen MVV afgelopen vrijdag.

Regionale media meldden eerder dat de politie bij een actie tegen ongeregeldheden na het duel excessief geweld gebruikte. Hierbij zouden onder meer twee 12-jarige meisjes gewond zijn geraakt. Bij de gemeente, Fortuna Sittard en de politie waren maandag ruim honderd klachten binnengekomen over het politieoptreden. Maandag werd bekend dat burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox de politie heeft opgedragen het politieoptreden rond het duel te onderzoeken.

‘Onterecht dat politie zwartepiet krijgt toegespeeld’

De ACP vindt het niet terecht dat de Limburgse politie de zwartepiet krijgt toegespeeld. “Wanneer het optreden van de politie wordt belemmerd door niet functionerende apparatuur, kan dat wat de ACP betreft de politie niet zonder meer worden aangerekend.” De bond heeft een brief over de kwestie gestuurd aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), die volgens de ACP de verantwoordelijkheid draagt voor onder meer de portofoons. In de brief vraagt de bond de minister snel met een oplossing te komen. (Novum)