Kouder en natter

None

De laatste vier weken kwam de middagtemperatuur in het binnenland rond of boven 15 graden uit. Soms werd het nog warmer, tot 21 graden. Deze milde periode hebben we nu achter ons gelaten, met voorlopig middagtemperaturen onder 15 graden.

Koude, onstabiele lucht heeft het land bereikt en laat ons voorlopig niet meer los. In deze luchtsoort komen buien voor. Donderdagnacht zullen de meeste buien zich naar de kustregio's terugtrekken, terwijl het oosten en noordoosten de meeste opklaringen kunnen verwachten. Met weinig wind koelt het daar af tot 4 graden, aan de kust waait het juist nog vrij stevig en daar wordt het dan zo’n 8 graden.

Vrijdag en in het weekend is het bewolkt en regent het geregeld. Maar in het zuiden kan het (wat) opklaren. Het wordt ’s middags 10 tot 14 graden.