Je wílt gewoon meezingen

Luisteren // pop We need medicine The Fratellis Bmg Rights, 20 euro

Al bij de eerst keer luisteren zet het derde album We Need Medicine van The Fratellis aan tot meezingen. De Schotse groep werd in 2006 bekend met de hits Chelsea Dagger en Henrietta. Op het tweede album Here We Stand zochten The Fratellis krampachtig naar muzikale verdieping. Het leek afgelopen met de band, maar na een tijdje uit elkaar geweest te zijn, komen de muzikanten terug met een album dat bruist van vrolijkheid. Hun muziek houdt het midden tussen uptempo indiepop en vet aangezette glamrock, vol makkelijk mee te brullen refreinen en opzwepende kermismelodieën. Probeer het koortje van Jeannie Nitro maar eens níet mee te zingen. The Fratellis doen waar ze het beste in zijn, met onweerstaanbare meezingmomenten in alle nummers.

    • Jan Vollaard