Opinie

Japanners

Mijn weg langs het Binnenhof wordt versperd door een groep Japanners. Ze fotograferen, zoals het Japanners betaamt, elk detail van het Binnenhof. Een breed glimlachende Rutte komt me tegemoet. Wat een prachtig moment moet dit zijn voor deze groep toeristen. Niet alleen een foto van het plein en de gebouwen, maar ook een foto van

Mijn weg langs het Binnenhof wordt versperd door een groep Japanners. Ze fotograferen, zoals het Japanners betaamt, elk detail van het Binnenhof. Een breed glimlachende Rutte komt me tegemoet.

Wat een prachtig moment moet dit zijn voor deze groep toeristen. Niet alleen een foto van het plein en de gebouwen, maar ook een foto van zijn belangrijkste bewoner.

De Japanners reageren niet. Dan stapt er toch een Japanner kordaat op Rutte af. Ik kan nog net horen wat hij zegt: „Please sir, can you take a picture of me and my wife?”

Bregje Krijnen