Is het een stapelbed van Ikea of toch een Noorse metalband? Doe de test

Kan ook een metalband zijn. Foto ANP / EPA / Arne Dedert

Pak een catalogus van de Ikea en de meest vreemde namen passeren de revue. Pak een willekeurig heavy metaltijdschrift en… u snapt het wel. Tijd om de Burzums van de Billy’s te scheiden.

Scandinavië en metal is net zoiets als kaas en macaroni: de twee kunnen niet zonder elkaar. Dat blijkt ook uit dit handige kaartje van Studio Brussel waarin de metaldichtheid per honderdduizend bewoners is gemeten. Dominant: de Scandinavische landen.

Umlauts genoeg

Nu is het ook nog eens zo dat namen van metalbands vaak Scandinavisch aandoen. Logisch, want de talen in die regio lenen zich uitstekend voor overvloedig gebruik van de Metal Umlaut. Dat kan verwarring opleveren, want ook de meubels van Ikea hebben exotisch aandoende namen met veel umlauts.

Iemand met duidelijk te veel vrije tijd heeft nu een test gemaakt om te zien hoe metal of Ikea je bent. Op Ikeaordeath kun je kijken hoe het staat met je kennis over matrassen, poefs of satanische black metalbands. Er zijn maar twee conclusies mogelijk: of je gaat op zaterdagochtend te vaak naar Ikea, of je bent true metal.

Illustratie: ikeaordeath.com

De test levert helaas geen kortingsbonnen op voor een Abbath-spiegel met roestvrijstalen frame of de Mayhem-toiletbril.

    • Philippus Zandstra