50 euro verdienen?

None

eten // blije biggen buitengewone varkens Als je in drie jaar 50 euro wilt verdienen, koop dan varkensvlees in. Meer info via nrch.nl/34j7

Ben en Cas wonen op het Twentse platteland. Van hun avonturen wordt op de website van Buitengewone Varkens (BV) uitgebreid verslag gedaan. Uiteindelijk worden ook zij aan het spit geregen, maar „ze hebben dan wel een goed leven gehad”, aldus BV. Waar het de organisatie om te doen is: een blije big die de ruimte heeft levert lekkerder vlees. Daarom is BV een crowdfundingactie gestart, waar inmiddels bijna tweeduizend donateurs voor zijn geworven. Je betaalt 100 euro en krijgt daarvoor de komende drie jaar voor 150 euro aan vlees terug. Met het verzamelde geld fikst BV onder meer plekken voor varkens in de wei, in het bos en op de akker. Er zijn inmiddels tien locaties waar de chorizo, droge worst en gedroogde ham van de toekomst in alle ruimte aan het grazen is. Het vlees wordt bereid door ‘zelfslachtende’ slagers.