Veel bellen en draven op de filmset

None

Sfeer

Amsterdammers kijken er nauwelijks meer van op: de zoveelste filmcrew bezet het oude centrum. Vandaag is dat de Britse film Am*dam the Movie, die zich deels afspeelt op de Wallen. De Nederlandse productiemaatschappij Brenninkmeijer & Isaacs heeft haar cateraar, Quinten Jansen van Quiscene, gevraagd de Britse filmcrew te voorzien van lunch. Die is warm, maar dat schijnt vrij standaard te zijn in filmland. Net als de hectische sfeer: er wordt veel gebeld, geroepen en gedraafd. Quinten, die vroeger voor verschillende sterrenrestaurants heeft gekookt kan die hectiek aan.

Op het Beursplein staan houten tafels en banken, en Quinten staat achter zijn dampende bakken eten. Kiezen is moeilijk: hij biedt pasta, aardappels, kip, vis, een vegetarische ovenschotel en diverse groenten en salades. We kiezen uiteindelijk de penne met garnalen en peterselie, salade caprese en zuurkool uit de oven. Het laatste smaakt lekker bitterzoet, de pasta en de salade zijn ook erg goed en vers.

Reacties

Regisseur Wayne kijkt moeilijk als we hem vragen wat hij van de lunch hier vindt. „De eerste avond ging ik ervan aan de schijterij. En de volgende dag moest ik overgeven.” Zijn collega, acteur en comedian Eric: „He’s just being a prick! Hij vindt het eten heerlijk. Gister kregen we ook nog een, hoe noemen jullie dat, een tompoes!” Zijn tegenspeelster Eline: „Ja, we krijgen heerlijke, zelfgemaakte Hollandse toetjes. Flan en zo.” De Nederlandse collega’s zijn dat met haar eens. Lennart, assistent-productiemanager: „Ik begin meestal met het toetje, dan mis ik dat in elk geval niet als ik halverwege de lunch weg moet.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers