Twee lichamen uit wrak gezonken schip Noordzee gehaald

Foto ANP / Koen van Weel

Uit het schip dat zondagnacht op de Noordzee zonk na een aanvaring met een vissersboot zijn twee lichamen geborgen. Het zoeken naar de derde vermiste is gestaakt vanwege verslechterde weersomstandigheden, meldt de politie vandaag.

De twee lichamen werden woensdag rond 15.00 uur door marineduikers geborgen uit het wrak ter hoogte van Callantsoog. Het marinevaartuig met de twee lichamen wordt rond 19.00 uur in Den Helder verwacht. Daarna wordt de identiteit van de twee slachtoffers vastgesteld.

Bij de aanvaring tussen het bewakingsschip en een Texelse viskotter werden twee opvarenden gered. Drie opvarenden, twee uit de Filipijnen en één uit Indonesië, werden nog vermist. De kustwacht ging er al van uit dat er lichamen in het wrak lagen. (Novum)