Rendieren in de tuin

Zien // Fotoblog Silent Night Markus Henttonen fotografeerde met lampjes verlichte tuinen met Kerstmis. Kijk op: http://nrch.nl/34hb

Wuivende palmbomen en kerstverlichting, het is een gekke combinatie. Dat weerhoudt de inwoners van de warmere staten van Amerika er meestal niet van om rond Kerst uit te pakken en hun huizen en tuinen te versieren met hele kuddes rendieren, kerstmannen en heel veel lichtjes.

Markus Henttonen fotografeerde deze bakens van licht in Los Angeles. Maar in plaats van een warm kerstgevoel, roepen zijn foto’s een soort ongemak op.

De felle lichtjes maken de straten eerder eenzaam en verlaten. Wat opvalt zijn niet de vrolijke versieringen, maar het eenzame basketbalnet, de donkere ramen en de afbladderende verf. En overal die niet-kerstige palmbomen.

    • Anke Meijer