Niet echt pedagogisch verantwoord

None
Foto Felipe Dana/AP

Opnieuw zijn er in Brazilië grote protesten, dit keer rond de lage salarissen van onderwijzers. In de miljoenenstad Rio de Janeiro braken maandagnacht hevige rellen uit toen een klein groepje demonstranten brandbommen gooide naar overheidsgebouwen. Ook banken en winkels moesten eraan geloven. De oproerpolitie schoot met traangas. In São Paulo, het economische hart van Brazilië, sloeg vreedzaam protest eveneens om in geweld.

Gisteren gingen de protesten door, maar op een minder grootschalige en gewelddadige wijze. Zo werd in Rio een bezoek van FIFA-officials aan een nieuw stadion verstoord. De aanhoudende protesten, door sommigen de ‘Braziliaanse lente’ genoemd, begonnen in juni. Toen gingen de Brazilianen in tientallen grote steden massaal de straat op uit verontwaardiging over de miljardenuitgaven van de overheid aan het Wereldkampioenschap voetbal van 2014 en de Olympische Spelen van 2016 en het gebrek aan goede, publieke voorzieningen.