Theo Janssen mag een heel seizoen revalideren

Theo Janssen is „geen pieper”, zei Vitesse-trainer Peter Bosz, dus toen de middenvelder in het duel tegen Feyenoord zondag uitviel moest het wel serieus zijn. Nu blijkt hij de voorste kruisband van zijn rechterknie te hebben gescheurd en tot het eind van het seizoen uitgeschakeld te zijn.

Verliest het Nederlands voetbal één van zijn meest markante profs? Janssen is geen Ryan Giggs, die op zijn 39e nog in de basis staat bij Manchester United. Hij is de eerste om het toe te geven. Theet is 32 en dit zou zijn laatste seizoen zijn, zo liet hij doorschemeren. Toen Vitesse nog meedeed om het kampioenschap vorig jaar zei hij dat hij zijn schoenen zou opbergen als de titel naar Arnhem ging. Zijn afscheid moet wel in stijl zijn. „Ik wil niet zo, met deze blessure, eindigen”, zei hij tegen De Gelderlander. Hij is vastbesloten volgend seizoen terug te keren.

Janssen heeft een ‘gouden linkerbeen’. Kampioen met FC Twente en Ajax, in 2010 en 2012. Hij hoort bij Arnhem, bij volkswijk Het Broek, maar in Enschede was Janssen op zijn best. Hij vertrok naar Ajax als Nederlands voetballer van het jaar. Een speler ook met rafelranden. Tikje corpulent, een van de weinige profs nog die rookt. Ooit reed hij met te veel bier op van Enschede naar Arnhem en veroorzaakte hij een ongeluk waarbij een vriend zwaargewond raakte.