Klagen mag bij het GVB, over de afloop blijft het stil

Wie: Passagiers van tramlijn 26

De kwestie: Noodstop

Een argeloze reiziger werd door een noodstop van tramlijn 26 in Amsterdam van het midden van de tram tegen de cabine van de tram geslingerd.

Wat er dan gebeurt, werd hier vorige week beschreven. Een chauffeur die snel zijn tram probeert te starten, een conducteur die in zijn hokje blijft zitten en passagiers die, zonder instructies over het reisvervolg, de tram uit worden gezet.

Een belletje aan de klantenservice van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf blijkt voor de passagiers een bijzondere ervaring. Er gaat wel vaker wat fout op deze tramlijn, zo krijgen we te horen.

Het lijnmanagement van tram 26 zal dan ook op de hoogte worden gesteld van de klacht. En dan? Wordt de klager teruggebeld over de afhandeling van de klacht?

Nee, zo luidt het kordate antwoord van de medewerkster van de klachtenservice. Waarom niet? Doen we nooit, was het kordate antwoord. Maar de medewerkster wilde dan nog wel een naam noteren zodat de klager zelf nog een keer terug kon bellen.

Zo gezegd zo gedaan, en verdomd, het klachtendossier werd zonder problemen teruggevonden. De lijnmanager heeft de chauffeur er op aangesproken, zo meldt de klantenservice. En toen? Dat kan de medewerker van de klantenservice niet vertellen. „In verband met de privacy.” Zo gaat dat dus bij het Amsterdamse GVB. Klagen kan, maar over de afhandeling worden geen mededelingen gedaan.

Jan Meeus

    • Jan Meeus