Ik begin niet meer aan luchtkastelen

Horecaondernemer Omar Leihitu (41) is eigenaar van Rising Moon Hij verzorgt cocktails op feesten en evenementen Omar woont met zijn vrouw en hun drie kinderen in een huurhuis

‘Momenteel ben ik mijn bedrijf aan het uitbreiden. Ik heb een freelance salesmanager aangenomen die me helpt met de acquisitie. De afgelopen twaalf jaar heb ik heel veel van cultureel Amsterdam gezien; het wordt tijd om mijn klantenkring uit te breiden en andere, meer zakelijke markten aan te boren. Ik wil graag wat meer geld overhouden uit mijn bedrijf. Natuurlijk is het crisis, maar aan de andere kant: er zijn zo veel kansen.

„Rising Moon ben ik acht jaar geleden begonnen, samen met mijn vrouw. We waren op een festival waar ze heel dure, zoete, fantasieloze cocktails verkochten: je kon daar kiezen uit ‘de rode’ en ‘de gele’. Toen kregen wij het idee dat wij dat beter konden, en zijn we samen een cocktailbar begonnen in de club Bitterzoet in Amsterdam. Mijn vrouw bedenkt alle cocktails. Ook nu nog, zelfs al is ze jaren geleden uit het bedrijf gestapt. Zij is degene met een passie voor eten en voor alcohol, ik ben meer de organisator van ons tweeën.

„Door mijn flexibele werktijden heb ik veel tijd om voor onze kinderen te zorgen. Daar geniet ik erg van. Maar mijn bedrijf is ook mijn kindje, en dat heeft evengoed aandacht en tijd nodig. Sinds kort huur ik daarom een kantoor, zodat werk en privé minder door elkaar lopen en ik mijn tijd effectiever kan inzetten. Mijn vrouw en ik verdienen genoeg, maar ik zou graag een wat stabieler inkomen hebben en geld apart kunnen zetten. Aan de andere kant ben ik allang blij dat het ons lukt, dat we rondkomen.”