In beeld

Britse popart tentoongesteld bij Christie’s

In het Londense veilinghuis Christie’s is vanaf vandaag ‘When Britain Went Pop!’ te zien, de eerste tentoonstelling in Londen speciaal over Britse popart, de kunststroming die in de jaren vijftig ontstond en elementen uit de populaire cultuur gebruikt. Er zijn werken van onder meer Gerald Laing, Allen Jones en Richard Hamilton te zien. De tentoonstelling duurt nog tot 23 november.
Self gebruikte de huid van een roofdier voor het model van een gevechtsvliegtuig en wilde daarmee de angst en dreiging van de Koude Oorlog uitbeelden.
AFP / Ben Stansall
Een medewerker van Christie’s met ‘Man in a Museum (Or you're in the Wrong Movie)’, een kunstwerk uit 1962 van David Hockney.
Reuters / Luke MacGregor
Een medewerker van Christie’s met ‘Number Seventy-One’, een kunstwerk van Gerald Laing uit 1965.
Reuters / Luke MacGregor
Medewerkers van Christie’s met ‘Lincoln Convertible’, een kunstwerk van de Britse kunstenaar Gerald Laing uit 1964. Het werk beeldt de moord op John F. Kennedy uit.
AP / Matt Dunham
Een medewerker van Christie’s loopt langs ‘Hatstand, table and chair’, een driedelig kunstwerk uit 1969 van Allen Jones waarbij vrouwelijke poppen worden ingezet als meubilair.
Reuters / Luke MacGregor
Een medewerker van Christie’s schildert een muur van de galerij. Rechts van hem ‘Brigitte Bardot’, een werk uit 1962 van Gerald Laing.
AP / Matt Dunham
Een televisiecamera naast ‘Swingeing London’, een werk van Richard Hamilton. Hamilton baseerde zijn werk op een krantenfoto van Rolling Stones-voorman Mick Jagger (rechts) die met handboeien vastzit aan kunsthandelaar Robert Fraser.
Reuters / Luke MacGregor
Een medewerker van Christie’s met verschillende werken van Allen Jones: ‘First Step’ linksboven, ‘Artistic Foot (Wear)’ linksonder, ‘A step in the right direction’ midden onder, ‘Sheer Magic’ midden boven en ‘Brazen Beauty’ rechts.
Reuters / Luke MacGregor
Een medewerker van Christie’s met verschillende werken van Allen Jones (zie voor titels foto 8). Op de voorgrond een deel van ‘Hatstand, table and chair’, ook van Jones.
Reuters / Luke MacGregor
Een medewerker van Christie’s loopt langs ‘Surfer Girl’ (links), ‘Number Sixty-Seven’ (midden) en ‘Number Seventy-One’ (rechts), drie werken van Gerald Laing.
Reuters / Luke MacGregor
Een medewerker van Christie’s schildert de muur naast ‘Brigitte Bardot’ van Gerald Laing uit 1962.
AP / Matt Dunham
Bovenaan: ‘The Presidential Suite: JFK’ uit 1964, van de in Nieuw-Zeeland geboren kunstenaar Billy Apple.
AP / Matt Dunham