Opinie

    • Ik

Bakfiets

In het keurige Amsterdam-Zuid, op de Minervalaan, fietst een jonge vrouw met een bakfiets langs mij. Ik roep haar na: „Mag ik je wat vragen?” De vrouw stapt af en zet een bereidwillig gezicht op. „Waarom fiets je op de stoep?” Mijn retorische vraag licht ik toe: „Vorige maand ben ik op de stoep aangereden

In het keurige Amsterdam-Zuid, op de Minervalaan, fietst een jonge vrouw met een bakfiets langs mij.

Ik roep haar na: „Mag ik je wat vragen?”

De vrouw stapt af en zet een bereidwillig gezicht op.

„Waarom fiets je op de stoep?”

Mijn retorische vraag licht ik toe: „Vorige maand ben ik op de stoep aangereden door een fietser en ik heb nu een vrij ernstige knieblessure.”

Het vriendelijke gezicht verandert in een kramp: „Kutwijf, om me daarvoor te laten afstappen!”

Misschien leest ze nu wat ik ook vroeg en wat ze in haar boosheid niet hoorde: „Denk eens na over mijn vraag!”

Lidwien Geldermans

    • Ik