Snel weten of er regen komt

De vernieuwde NOS-app is sinds vorige week donderdag verkrijgbaar op Android-tablets. Ook de iOS-versie kreeg een kleine facelift om deze te optimaliseren voor het gebruik op tabletformaat; het is nu mogelijk om de tekstgrootte aan te passen. In de app zijn in de update ook het weerbericht en verkeersinformatie terug te vinden – volgens klagende gebruikers van de vorige versie misschien wel de belangrijkste informatie die in de app moet zitten. Naast nieuwsberichten en video’s bevat de app standaard livestreams van Journaal 24, Politiek 24, Radio 1. Bij speciale sportevenementen, zoals de Champions League, zijn ook tijdelijke live videostreams beschikbaar.

De vernieuwde app biedt de mogelijkheid om notificaties bij groot nieuws aan te zetten. Afhankelijk van welke definitie de gebruiker voor ‘groot nieuws’ hanteert, is dat wenselijk; de pushberichten zijn niet per se ‘brekend’. De app is fraai, maar levert weinig meer op dan een direct bezoek aan NOS.nl.