Post hoc ergo propter hoc?

Iedereen heeft tegenwoordig een mening. Op straat, in de Tweede Kamer, op televisie en op social media. Het is daarom belangrijker dan ooit om in discussies de goede van de slechte argumenten te onderscheiden. Maar wie meer wil leren over de wereld van retorica en argumentatieleer moet stoffige boeken en artikelen induiken. Je moet veel geduld hebben om te leren praten als Cicero. Kunstenaar Ali Almossawi biedt een vermakelijk alternatief. Hij besloot ironie en zijn voortreffelijke tekenkunst te gebruiken om stromannen en andere drogredeneringen uit te leggen voor een groter publiek dat een Cum hoc ergo propter hoc niet kan onderscheiden van een Post hoc ergo propter hoc. Het resultaat is zijn gratis ebook Book of Bad Arguments. Lezers hebben de mogelijkheid om een donatie te doen, zodat Almossawi het boek fysiek kan uitbrengen. En gelijk heeft hij, de bijna zestig rijk geïllustreerde pagina’s zouden niet misstaan als kerst- of verjaardagskado.