Mocht je telekinese beheersen, zou je een café flink kunnen laten schrikken

Still uit video

Bij mij moet je ook geen koffie over mijn laptop heen gooien, ook niet per ongeluk. Maar deze vrouw in een koffiezaak in New York reageert wel heel dramatisch. Een grap, maar wel een bijzonder enge: ze laat de andere klanten denken over telekinetische krachten te beschikken. Het filmpje is een grote hit.

Het begint allemaal met de boosdoener, de koffiegooier. “Just get away from me”, schreeuwt de vrouw tegen hem. Zonder hem aan te raken, vliegt de man tegen een muur en wordt hij omhooggetrokken. Dat levert het begrijpelijke angstige gekrijs op en leidt tot verbaasde gezichten. En zo wordt het steeds een stapje erger: zo drijft de vrouw met dezelfde ‘krachten’ tafels uit elkaar en schreeuwt ze boeken uit een boekenkast.

In het begin van het filmpje zie je hoe de grap is uitgevoerd. Een stuntman zit aan een kabel die weer vastzit aan een nepmuur, de tafels en stoelen worden op afstand bestuurd en de boeken en schilderijen worden met springveren gelanceerd.

Doet je dit ergens aan denken? Juist, het heeft wel wat weg van Stephen Kings bekende boek Carrie. Laat deze telekinesegrap nu ook deel uitmaken van een ietwat ongewone promotie van de aankomende remake van de film uit 1976. Carrie White, het hoofdpersonage, wordt als buitenbeentje gepest en door haar streng gelovige moeder uit de openbaarheid gehouden. Ze laat een spoor van telekinetische vernieling achter wanneer het haar op het ‘senior prom’, het schoolbal, te ver gaat.

Trailer van de remake:

    • Frank Huiskamp