Je eigen spreekwoord

None

Gaan // nieuwe taal spreekwoorden Het wedstrijdje ‘Wie bedenkt het leukste spreekwoord’ wordt vanavond beslist in de Sugarfactory in Amsterdam.

Wie is de grootste taalvirtuoos van Nederland? Dat wordt vandaag uitgemaakt tijdens de finale van Paarse Krokodillentranen, een spel waarbij deelnemers zelf een spreekwoord moeten bedenken. „Wij willen spreekwoorden weer op de kaart zetten, ze begrijpelijk maken voor iedereen”, verklaren de initiatiefnemers. De afgelopen maanden streden vijftig bekende en minder bekende taalfreaks om een finaleplaats. Onder anderen dichter Nico Dijkshoorn, schrijver Kluun en rapper Sticks deden mee. Nu zijn er nog tien kandidaten over, die vanavond uit moeten maken wie de beste tegeltjeswijsheid heeft verzonnen. Als het aan de redactie van nrc.next ligt, wint natuurlijk het zelfbedachte spreekwoord van ‘onze’ columnist Renske de Greef: ‘Je vraagt niet aan een kalkoen wat hij met Kerst gaat doen’.