Hengelo stelt beslissing uit over atletiekevenement FBK Games

'Blade Babe' Marlou van Rhijn tijdens de FBK Games van afgelopen zomer.
'Blade Babe' Marlou van Rhijn tijdens de FBK Games van afgelopen zomer. Foto ANP / Guus Schoonewille

De gemeenteraad van Hengelo heeft nog geen beslissing genomen over het voortbestaan van de FBK Games. Een motie van GroenLinks en de PvdA om de optie tot behoud van het atletiekevenement verder uit te werken en op 5 november nogmaals met de raad te overleggen werd met ruime meerderheid aangenomen.

De gemeente Hengelo heeft besloten dat er fors bezuinigd moet worden op de FBK Games, een jaarlijkse internationale atletiekmeeting. Er moet 281.000 euro bezuinigd worden op het FBK-stadion. Een optie om het stadion waarin het toernooi wordt gehouden rendabel te maken is het binnenhalen van Jong FC Twente en de vrouwen van FC Twente als bespelers.

B en W willen het stadion verbouwen

Vorige maand sprak het college de voorkeur uit om het FBK-stadion uit financiële noodzaak te verbouwen tot voetbalstadion. Dat zou echter betekenen dat er geen plaats meer is voor de atletiekbaan.

De Stichting FBK Games diende een alternatief plan in en haalde een hoofdsponsor binnen. De naam van die geldschieter wordt in december bekendgemaakt, schrijft persbureau Novum. Directeur Hans Kloosterman van de atletiekwedstrijd vindt het een gemiste kans dat de gemeenteraad geen steun voor de FBK Games heeft uitgesproken, liet hij op Twitter weten:

Twitter avatar kloos2 Hans Kloosterman College en Raad sturen aan op uitstel, zonder duidelijke uitspraak over steun aan #FBK. #slechtezaak
    • Anouk Eigenraam