De wind waait in fictieve stad

None

Auto’s jatten, mensen aanrijden, banken overvallen en liquidaties. Dat is waar Grand Theft Auto V vooral bekend om staat.

Maar het populaire computerspel, waar nu al bijna twintig miljoen exemplaren van verkocht zijn sinds de lancering vorige maand, is meer dan dat. De graphics en gigantische speelwereld zijn oogverbluffende bewijzen van de vooruitgang van de game-industrie. De beelden in GTA V zijn zo realistisch dat een time-lapse filmpje van het spel bijna niet van echt te onderscheiden is. De desbetreffende indrukwekkende video op het YouTube-kanaal ‘Despicable Channel’ is gemaakt door stills van het spel achter elkaar te plakken, schrijft techblog Mashable. De locaties rond de fictieve stad Los Santos zijn adembenemend vastgelegd; met de wind meedeinende dennenbomen, verkeer op drukke kruispunten en snelwegen en een nachtelijk verlichte brug over het water. Weer eens wat anders dan alle misdaad en ongeluk die we kennen van GTA.