Utrechts raadslid weg na diefstal

Het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest is vanmorgen opgestapt. De 55-jarige Van der Roest was penningmeester bij het Utrechtse Straatnieuws en zou geld uit de kas van deze daklozenkrant hebben opgenomen.

Van der Roest maakte zijn aftreden zelf bekend in een korte verklaring, waaruit de regionale omroep RTV Utrecht citeert. Daarin zegt hij het „in hem gesteld vertrouwen te hebben geschonden”.

Volgens RTV Utrecht heeft Van der Roest zo’n veertigduizend euro ontvreemd van Straatnieuws. Over een periode van een jaar werden regelmatig bedragen overgeboekt naar de privérekening van het raadslid. Ook zou hij de bankpas van de krant hebben gebruikt tijdens zijn vakantie en in de horeca.

Van der Roest heeft de diefstal toegegeven, zegt voorzitter van Straatnieuws Broos Schnetz tegenover de regionale omroep. Als hij het bedrag terugbetaalt, wordt geen aangifte tegen hem gedaan. „Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats, die de weg even helemaal kwijt is geraakt”, zegt Schnetz.

Bert van der Roest was gemeenteraadslid sinds 2011. Ook was hij actief voor FC Utrecht. Daarnaast is hij acteur. Hij speelt onder meer in diverse reclamespotjes en tv-programma’s. Nu toert hij door Nederland met een theatervoorstelling over dementie. (Novum)