Curator van eigen twitterlijn

None

Twitter is een oceaan vol informatie. Om daar niet in te verdrinken of je te verslikken, kunnen twitteraars gebruikmaken van programma’s als Tweetdeck, HootSuite of Ubersocial. Voor Android is nu ook Neatly beschikbaar. Deze strakke maar kleurrijke app zoomt in op de gebruiker als curator van zijn Twitter-tijdlijn. Op basis van de eigen voorkeuren komen tweets hoger – en dus prominenter in beeld – in de tijdlijn, of lager. Gebruikers kunnen onder andere twitteraars of hashtags kleurcodes geven of zelfs uitschakelen. Dit laatste maakt ze tijdelijk onzichtbaar en werkt min of meer als het uitzetten van het geluid van een televisie. Op deze manier verdwijnt de ruis in de timeline als je bijvoorbeeld breaking news wilt volgen en niet afgeleid wilt worden met berichten over niet-gerelateerde zaken. De handige filterfuncties van Neatly onder de knie te krijgen kost flink wat tijd, maar zorgt voor een efficiëntere en rijkere ervaring van Twitter.