Breaking Bad in filmposters

De tv-serie Breaking Bad is na vijf seizoenen ten einde. Wie het verhaal, over de scheikundeleraar die drugsbaas wordt, opnieuw wil beleven, hoeft niet alle 62 afleveringen terug te kijken. De Italiaanse striptekenaar Francesco Francavilla vatte elk hoofdstuk van het methamfetamine-epos samen in een minimalistische filmposter. De beeldtaal bij de laatste afleveringen ‘Ozymandias’ en ‘The Granite State’ is ijzersterk en is een feest van herkenning voor de fans.

De Italiaanse striptekenaar doet overigens hetzelfde kunstje bij de nieuwe serie Sleepy Hollow. Op zijn Twitter-account toont hij ook zijn laatste werk voor grote uitgeverijen als Marvel Comics en DC Comics.

Francavilla is een rijzende ster. Hij won vorig jaar een Eisner Award en was favoriete nieuwkomer bij de Eagle Awards. Naast zijn eigen serie The Black Beatle, tekent Francavilla ook helden als Wolverine, Batman en Zorro.