Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Welles-nietes tussen Krol en secretaresse over Gaykrant-post

.
. Foto ANP

Er is onenigheid tussen de vrijdag opgestapte 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol en zijn voormalige secretaresse bij de Gaykrant. Beiden zeggen dat de ander de post heeft geopend waarin stond dat er problemen waren met de pensioenpremies van de werknemers van de Gaykrant.

In het televisieprogramma WNL op Zondag zei Krol gisteren dat hij anderen niet de schuld in de schoenen wil schuiven, maar dat berichten dat het fout zat met de pensioenpremies bij de Gaykrant hem nooit hadden bereikt. Zijn secretaresse had volgens hem de brieven van de pensioenverzekeraar ‘weggemoffeld’.

Nieuwsuur sprak vandaag met de voormalige secretaresse. Zij ontkent de lezing van Krol en is boos dat haar voormalige directeur haar de schuld geeft van de administratieve wanorde op de redactie van de Gaykrant. In een verklaring aan Nieuwsuur stelt ze:

“Henk opende zelf alle post. Daar was hij redelijk paranoïde in. Als een ander toch zijn post opende, dan stond er een razende en tierende Henk voor je.”

Drie andere oud-werknemers van de Gaykrant bevestigen deze lezing aan Nieuwsuur. Henk Krol laat in een reactie aan het programma weten dat het verhaal van de oud-secretaresse volledig onjuist is:

“Zij haalde altijd de post. Ze haalde alle financiële brieven er tussenuit en ik had geen idee wat daar in stond. Op gegeven moment heb ik haar zelfs gevraagd: Gaat het eigenlijk wel goed met de financiën?”

Krol trad vrijdagochtend terug naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant waarin stond dat hij, als directeur van de Gay Krant, jarenlang had verzuimd pensioenpremies voor zijn personeel af te dragen.