Traumtor! Van der Vaart maakt een prachtige Goal van het Weekend

Bert van Marwijks HSV hat mit van der Vaart den 1-0-Spezialisten. Zaterdag rammelde ‘Raf’ zijn 38e Bundesligagoal in de netten, en 22 daarvan waren een openingstreffer. Zo ook nu weer, en wat voor een.

Bert van Marwijks HSV hat mit van der Vaart den 1-0-Spezialisten. Zaterdag rammelde ‘Raf’ zijn 38e Bundesligagoal in de netten, en 22 daarvan waren een openingstreffer. Zo ook nu weer, en wat voor een.

3. Alex Telles (Gremio)

Er zijn eigenlijk vier redenen om de goal van Telles in deze editie van Goal van het Weekend op te nemen. Natuurlijk het heerlijke commentaar in Brazilië. Of de prachtige ouderwetse stijl van de doelnetten aldaar. Een ander argument was dat we konden zeggen dat Telles’ goal nog wat harder binnenkwam dan die van Alexis Sánchez (Barça). Maar bovenal is het de balvlucht die uiteindelijk uiterst overtuigend eindigt in de kruising:

http://youtu.be/xKN5oejKEIk

2. Camilo Da Silva Sanvezzo (Vancouver Whitecaps)

Maar weinig Braziliaanse voetballers vinden via Malta en Zuid-Korea de weg naar de Major LEague Soccer. Of de weg naar wat dan ook. Deze ongebruikelijke combi van ‘voetballanden’ bracht Sanvezzo, toch pas 25 jaar oud, uiteindelijk in Canada. Daar, namens de Whitecaps, liet hij dit weekend iets uiterst smakelijks optekenen:

1. Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Die Bert van Marwijk. In z’n tweede wedstrijd bij het zwalkende HSV wint-ie meteen met 5-0. De score werd geopend door Superstar Van der Vaart en wel op een fenomenale manier. En dan is het leuk dat het nieuwe wonderkind van Man Utd fraai scoort, in Donetsk iets moois gebeurde en Oscar Cardozo maar weer eens prettig doel trof voor Benfica, máár tegen zo’n traumhaften Scherenschlag als die van Van der Vaart begin je weinig:
http://youtu.be/vv4PhhzXSec?t=1m12s

    • Jules Seegers