The Fratellis bruisen vrolijk

Al bij de eerst keer luisteren noodt het derde album We Need Medicine van The Fratellis tot meezingen. De Schotse groep verscheen in 2006 als een komeet met de hits Chelsea Dagger en Henrietta. Op het tweede album Here We Stand zochten ze krampachtig naar muzikale verdieping. Het leek afgelopen met de band, maar na een tijdje uit elkaar zijn ze terug met een album dat bruist van vrolijkheid. Hun muziek houdt het midden tussen uptempo indiepop en vet aangezette glamrock, vol makkelijk mee te brullen refreinen en opzwepende kermismelodieën. Probeer het koortje van Jeannie Nitro maar eens níét mee te zingen. Het aanstekelijke gitaarloopje uit het Green Day-achtige titelnummer wordt herhaald tot je het kunt dromen en de banjo in Whisky saga brengt een folky prikkeling. The Fratellis doen waar ze het beste in zijn, met onweerstaanbare meezingmomenten in alle nummers.

Jan Vollaard

    • Jan Vollaard