Treinverkeer rond Eindhoven na geknakte hijskraan weer opgestart

Het treinverkeer rondom Eindhoven wordt weer opgestart. Een aantal sporen is omstreeks 18.00 uur vrijgegeven, meldt een woordvoerder van Prorail. Omdat nog wel minder sporen kunnen worden gebruikt, moeten reizigers nog wel rekening houden met vertragingen.

Door een incident met een hijskraan bij station Eindhoven was er vandaag geen treinverkeer mogelijk van en naar het station. Eerder meldden de Nederlandse Spoorwegen op hun website dat reizigers rekening moesten houden met een vertraging van meer dan een uur.

Update 17.55: Het volledige herstel van de bovenleiding bij het station van Eindhoven duurt zeker tot in de nacht. Een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail meldt tegenover persbureau Novum dat het zeker tot 02.00 uur duurt voordat de problemen zijn verholpen.

Rond 15:00 uur knakte de arm van de hijskraan die boven het station staat doormidden en raakte daardoor de bovenleiding. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn hierbij voor zover bekend geen gewonden gevallen. De kraan werd gebruikt voor de bouw van een nieuwe reizigerspassage.

Omstreeks 17.15 uur was de kraan volgens de brandweer nog niet stabiel. Alles moet eerst veilig worden bevonden voordat weer treinen mogen rijden. Inspecteurs inventariseren ondertussen de exacte schade aan de bovenleiding. De NS heeft snelbussen ingezet tussen Eindhoven en Den Bosch, Weert en Tilburg.

Twitter avatar tiebvaud Mark Hijskraan doorgeknakt op station Eindhoven. http://t.co/f0DtGBRwdT