In beeld

Dooie Pier in Scheveningen

De gemeente Den Haag besloot vorige week dat de Pier van Scheveningen niet brandveilig is en moet sluiten. Sprinklerinstallatie en brandblussers waren defect en de curator van de Pier had geen geld voor een opknapbeurt. De Pier sluit nu aanstaande vrijdag om 10.00 uur. Ondernemers hebben tot dan de tijd om hun bedrijf te sluiten. Dit weekend genoten ondernemers en dagjesmensen nog van de laatste dagen dat de Pier wel open was. De pier van de familie Van der Valk werd in januari al bankroet verklaard, sindsdien staat hij te koop. Of het gebouw ooit nog opengaat, is nog onduidelijk. De curator van de pier van Scheveningen legt zich nog niet neer bij de sluiting van het bouwwerk en stapt naar de rechter.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Bungeejumpen van de pier tijdens het laatste weekend dat die open is.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Opheffingsuitverkoop bij de winkels tijdens het laatste weekend dat de pier open is.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
'We zijn open', maar vanaf vrijdag niet meer.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ANP / Robin van Lonkhuijsen
ANP / Robin van Lonkhuijsen