Sebastian Vettel wint Grand Prix van Zuid-Korea

Sebastian Vettel viert zijn overwinning op het circuit van Zuid-Korea.
Sebastian Vettel viert zijn overwinning op het circuit van Zuid-Korea. Foto AP / Aaron Favila

Sebastian Vettel heeft ook de Grand Prix van Zuid-Korea gewonnen. De Duitser van Red Bull leidde op het circuit van Yeongam van start tot finish. Vettel, die ook de voorgaande drie grands prix won, hield Lotus-coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean achter zich. Lewis Hamilton (Mercedes) werd vijfde voor Fernando Alonso (Ferrari).

De race in Zuid-Korea werd gekenmerkt door incidenten. Al in de eerste ronde spinde Ferrari-rijder Felipe Massa en Jenson Button moest door een afgebroken voorvleugel vroeg de pits in. De McLaren-rijder moest vervolgens van achteraan opnieuw beginnen.

Hetzelfde lot trof Giedo van der Garde die na een sterk begin van de race in duel met Marussia-rijder Jules Bianchi over de schreef ging. Hij kreeg een stop-and-go-penalty, maar profiteerde er daarna van dat de safety car twee keer de baan op kwam en finishte als vijftiende.

De tweede keer dat de safety car moest uitrukken was vanwege Mark Webber. De ploeggenoot van Vettel moest zijn bolide met brand aan de kant zetten. Zijn opvolger bij Red Bull, Toro Rosso-rijder Daniel Ricciardo had eerder in de race al een aanvaring met een duif gehad. Dat beestje werd tijdens een pitstop uit de sidepod van zijn wagen geplukt.

Uiteindelijk bleek Vettel in de slotfase de snelste. Hij bouwde zijn voorsprong met kleine beetjes uit tot ruim vier seconden. In de WK-stand staat de drievoudig wereldkampioen met 272 punten soeverein bovenaan. Alonso heeft 77 punten minder en Räikkönen is met 167 punten derde. Hamilton heeft 161 punten. (Novum)