PSV ontsnapt op valreep aan puntverlies bij RKC

PSV is vanmiddag in de Eredivisie op de valreep ontsnapt aan puntenverlies. Invaller Jürgen Locadia behoedde met een goal vlak voor tijd de Eindhovenaren voor een zeperd tegen RKC: 2-1.

Ola Toivonen had PSV halverwege de eerste helft op het goede spoor gezet, maar vlak voor rust zorgde Robert Braber voor evenwicht. Vijf minuten voor tijd werd RKC’er Sander Duits met tweemaal geel van het veld gestuurd.

De openingstreffer van Toivonen halverwege de eerste helft leek de opmaat tot een grotere score. Maar nadat Matavz de lat had geraakt, stokten de aanvalsimpulsen van de Eindhovenaren. Een grote kans voor Romeo Castelen was al een teken aan de wand dat RKC beter in de wedstrijd kwam.

De voormalig international liet de mogelijkheid nog liggen, maar dat kon even later niet gezegd worden van Braber. De aanvallende middenvelder schoot op aangeven van Castelen vanaf de rand van het zestienmetergebied droog raak.

Keeper RKC leek man van de wedstrijd te worden

Kort in de tweede helft had Braber zich onsterfelijk kunnen maken, maar hij faalde vrij voor Przemyslaw Tyton, de vervanger van de geblesseerde Jeroen Zoet. Uiteindelijk leek een ploeggenoot van Braber, doelman Jan Seda, uit te groeien tot man van de wedstrijd. De Tsjechische goalie stak in blakende vorm en wist keer op keer een treffer van PSV te voorkomen.

Net toen het Eindhovense publiek de hoop op leek te geven, ging uitgerekend Seda in de fout. De goalie tastte mis bij een hoge voorzet, waardoor Locadia kon profiteren: 2-1. Door de zege nestelde PSV zich naast FC Twente aan kop van de Eredivisie. RKC heeft alleen NEC onder zich.

Ajax en Feyenoord winnen ook

Eerder vanmiddag boekten Ajax en Feyenoord al overwinningen. Ajax speelde matig, maar wist toch met 3-0 af te rekenen met FC Utrecht. Feyenoord sleepte de overwinning uit het vuur bij Vitesse: 1-2. (Novum)