Duikers vinden zestien lichamen bij wrak Lampedusa

Italiaanse soldaten dragen een zak met een lijk weg op het eiland Lampedusa.
Italiaanse soldaten dragen een zak met een lijk weg op het eiland Lampedusa. Foto AP / Luca Bruno

Duikers hebben zondag zestien lichamen gevonden van migranten die donderdag bij een ramp met een overvolle boot bij het Italiaanse eiland Lampedusa om het leven kwamen. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten vanmiddag gemeld.

Reddingswerkers hervatten vanochtend de zoektocht naar de slachtoffers. Duikers vonden bij het scheepswrak de lichamen van zestien migranten. De lichamen werden naar de kust gebracht en vervolgens overgebracht naar een tijdelijk mortuarium op het vliegveld. Leonardo Ricci van de Italiaanse politie verklaarde dat de zoektocht naar slachtoffers doorgaat “zolang de zee kalm is en het licht is”.

De zoektocht lag de afgelopen twee dagen stil vanwege slechte weersomstandigheden. Duikers konden door de ruwe zee het scheepswrak niet bereiken.

Het schip maakte donderdag water en vloog in brand toen de opvarenden andere schepen met vuur wilden waarschuwen. De boot kapseisde en alle naar schatting vijfhonderd schepelingen raakten te water. Er worden nog ruim tweehonderd mensen vermist. Van de vijfhonderd vluchtelingen overleefden 155 mensen de ramp. (Novum, AP)