Vragen van een blinde: hoe krijg je het voor elkaar om iets kwijt te raken?

Tommy Edison is vanaf zijn geboorte blind, bekend filmcriticus en iemand die geregeld filmpjes op YouTube plaatst om zijn medemens die wel kan zien een idee te geven van wat het behelst, blind zijn. Maar ook heeft hij zelf wel een aantal vragen voor deze groep.

Hoe onthou je hoe alles eruit ziet? Auto’s? Groente? Mensen? Waarom draag je kleren die niet lekker zitten maar wel mooi staan? Waarom dragen vrouwen schoenen die zeer doen, alleen maar omdat het mooi staat? Hoe kan het dat je sommige dingen niet ziet, terwijl je wel kan zien? Hoe raak je in godsnaam iets kwijt? En een heleboel andere vragen van Edison:

Andere prangende vragen die Edison beantwoordde

Edison is eerder aan het tekenen geslagen. Hij tekent onder andere een kat, een auto én zichzelf.

Eerdere vragen waar Edison op in is gegaan: wat is er leuk aan blind zijn?

En een veelgestelde vraag aan The Blind Filmcritic: wat betekent ‘kleur’ voor Edison?

En als hij zou kunnen zien, zou hij dat willen? En waarom?