Twente alleen aan de leiding

Castaignos bezorgt Enschedese club zege met treffer bij Cambuur

FC Twente heeft vrijdag in de eredivisie een nipte uitzege geboekt op SC Cambuur. Spits Luc Castaignos tekende met zijn vierde competitietreffer voor de enige goal van de wedstrijd.

Door de zege gaat FC Twente met achttien punten uit negen duels aan kop van de competitie. PSV en Heerenveen kunnen dit weekeinde nog wel op gelijke hoogte komen. Cambuur zakte na de vierde nederlaag van het seizoen van de twaalfde naar de vijftiende plaats.

FC Twente liet vrijwel niets zien in het tegenvallende duel, maar kwam vlak na rust toch op voorsprong. Castaignos werd door Quincy Promes knap vrijgespeeld en verschalkte met buitenkant schoen doelman Leonard Nienhuis. FC Twente werd verder nauwelijks nog gevaarlijk en weigerde het uitpubliek te vermaken.

Cambuur trachtte met veel inzet en passie daarna nog wel de gelijkmaker op het bord te brengen, maar FC Twente liet zien niet voor niets de minst gepasseerde defensie van de eredivisie te hebben. De ploeg kreeg tot dusver vijf tegentreffers. (Novum)