Terpstra legt schuld vertrek bij TVM-ploeg

Doekle Terpstra geeft schaatsploeg TVM, met kopman Sven Kramer, de schuld voor zijn vertrek als voorzitter van schaatsbond KNSB, eind augustus. “Er zijn mensen die hun eigen boterhammen beleggen vanwege het feit dat ze om Sven heen staan”, zegt Terpstra in een interview met NRC Handelsblad vandaag.

Doekle Terpstra verlaat het gebouw van de KNSB na zijn laatste bestuursvergadering.
Doekle Terpstra verlaat het gebouw van de KNSB na zijn laatste bestuursvergadering. Foto ANP / Guus Schoonewille

Doekle Terpstra geeft schaatsploeg TVM, met kopman Sven Kramer, de schuld voor zijn vertrek als voorzitter van schaatsbond KNSB, eind augustus. “Er zijn mensen die hun eigen boterhammen beleggen vanwege het feit dat ze om Sven heen staan”, zegt Terpstra in een interview met NRC Handelsblad vandaag.

In de krant zegt hij:

“Op de website van de TVM-ploeg stond nog dezelfde middag: ‘Kramer legt bom onder de KNSB’. Dat kan toch niet waar zijn? Wat via de site van TVM is gebeurd, vind ik ernstig.”

Kramer noemde Terpstra destijds op een persbijeenkomst van de TVM-ploeg “incompetent” en “zielig”. Zijn voornaamste grief was dat de bond een wereldbekerwedstrijd in Heerenveen weigert te organiseren. Kramer moet nu in december naar het Kazachstaanse Astana om een belangrijke 10 kilometer te rijden. Verder verweet hij Terpstra het knullige optreden van de KNSB in de strijd om de nieuwe nationale ijsbaan in Almere.

Terpstra snapt de boosheid van Sven Kramer. Bij de keuze voor Almere boven Heerenveen hebben algemeen directeur Paul Sanders en directeur sport Arie Koops van de KNSB volgens Terpstra de door zijn bestuur bepaalde “krijtlijnen” overschreden:

“Daar heb ik de collega’s van de KNSB op aangesproken.”