Paddestoel met geitenkaas

Wie nu op paddestoelenjacht gaat, vindt vast en zeker parasolzwammen, want die staan echt ineens overal. En reuzenbovisten, die dikke witte poefen die je nergens mee kunt verwarren en die in hun eentje een heel gezin te eten kunnen geven. Ze staan soms zomaar in de stad op het talud van een weg, of je ziet ze vanuit de auto in een weiland staan – alsof er sneeuwwitte voetballen in het gras liggen. De grote parasolzwam, die er natuurlijk uitziet als een parasol (zoek hem op in een paddestoelengids) heeft een heel geschikte hoed om te vullen. Je kunt de hoed ook even door losgeklopt ei halen, dan door paneermeel en hem dan in de boter bakken. Heerlijk. Wie geen paddestoelen gaat plukken, kan met portobello’s heel goed parasolzwamhoeden imiteren. Of die kiest een van de tamme paddestoelensoorten die ze op de markt hebben. Of gewoon kastanjechampignons, ook lekker.