Man stak zichzelf in brand bij Capitool

Politie en omstanders helpen een man die zichzelf in brand stak vlakbij het Capitool.
Politie en omstanders helpen een man die zichzelf in brand stak vlakbij het Capitool. Foto Reuters / Vanessa Sink

Op de National Mall heeft een man zichzelf vannacht in brand gestoken vlakbij het Capitool. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk waarom hij tot zijn daad kwam.

De man overgoot zichzelf met benzine en stak dat vervolgens aan, zo schrijft persbureau Reuters. Omstanders konden de vlammen doven. Niettemin liep hij ernstige brandwonden op en werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend.

Een dag eerder was er in dezelfde buurt nog een dodelijke achtervolging toen een vrouw door de afzetting rond het Witte huis probeerde te rijden. Bij het Capitool werd ze na een achtervolging doodgeschoten door de politie.

Vrouw was psychisch instabiel

Persbureau AP heeft anoniem met een van de betrokken agenten rond het onderzoek gesproken. De vrouw zou ernstig in de war zijn geweest en in de veronderstelling dat de Amerikaanse president rechtstreeks met haar sprak.

Haar moeder zei tegen ABC dat de problemen waren ontstaan na haar zwangerschap vorig jaar toen ze in een post-natale depressie raakte. Ze zou bipolair zijn en aan schizofrenie lijden en hiervoor medicijnen nemen. Na haar zwangerschap werd ze ontslagen. Ook was ze verwikkeld in een rechtszaak omdat ze al een tijd haar hypotheek niet betaalde.