Kortlopende obligaties

„Het effect op het bbp door 800.000 ambtenaren niet te laten werken, kost ongeveer 0,1 procent economische groei per week. Niettemin verwachten wij geen buitengewoon grote gevolgen van de sluiting op de financiële markten, tenzij deze situatie langere tijd aanhoudt. Belangrijker is de discussie over het schuldenplafond. Omdat de verschillende segmenten van de financiële markten elkaar beïnvloeden en omdat Amerikaanse staatsobligaties in de praktijk feitelijk de basis van het hele financiële systeem vormen, zou wanbetalings catastrofale gevolgen hebben. Beleggers zouden een veilige haven zoeken, waarschijnlijk vluchten in Duitse of Britse staatsobligaties. Wij achten het echter zeer onwaarschijnlijk dat er voor 17 oktober geen overeenstemming is over het schuldenplafond. We denken dat je als belegger best Amerikaanse staatsobligaties kunt kopen, maar dan vooral kortlopende.”