Fietshanger

Fietshanger van Cycloc, in kleurig plastic (71 euro, cycloc.com)
Fietshanger van Cycloc, in kleurig plastic (71 euro, cycloc.com)

Je mooie fiets voor de deur aan een boom vastzetten is de goden verzoeken. Maar niet iedereen heeft de beschikking over een schuur, garage of hobbykamer om zijn tweewieler veilig te stallen. Wie minder groot behuisd is, of simpelweg dagelijks van zijn pronkstuk wil genieten, kan zijn fiets gewoon aan de muur hangen. Op het gebied van zogenaamde ‘bike hangers’ is er inmiddels wat te kiezen. Ze zijn allemaal eenvoudig en doeltreffend in gebruik, maar qua uiterlijk – en dan vooral wanneer er even geen fiets aan hangt – wezenlijk verschillend. Prettig, want wie nadenkt over de kleur van zijn bank en het design van zijn koffietafel, wil natuurlijk ook een ophangsysteem dat recht doet aan zijn interieur en fiets.

Martijn Boot