Ik jogde ook achter de kinderwagen. Moderne mannen worden dus wel degelijk gewaardeerd

Ja, ik ben zo’n man

Mevrouw Derwort houdt in NRC van 1 oktober een warrig betoog waarin zij ook niet aantoont dat haar stelling deugt. Zij vergelijkt door haar gewenst oergedrag in de slaapkamer met gelijkwaardigheid van man en vrouw. Ja, ik ben zo’n man van 56 die achter de kinderwagen jogde en die met kind met rugzak door de super liep. Ik heb zelfs V-hals shirts. Tegelijk sla ik soms gewoon met de vuist op tafel. Derwort stelt te behoren tot het zwakke geslacht. Onzin: er is geen mooiere vrouw dan een vrouw die ballen heeft en tegelijk volledig vrouw is. Voor zo’n vrouw wordt de deur vanzelf opengehouden, zij oogst respect en aandacht.

Jan Daalman,

Geen bijdrage aan debat

Onbegrijpelijk dat NRC zo veel ruimte biedt aan een stuk van borrelpraatniveau! Met de foto erbij lijkt het artikel eerder een uitgebreide contactadvertentie dan dat het een wezenlijke bijdrage levert aan het maatschappelijke debat over mannelijkheid, vrouwelijkheid, en de relatie tussen de geslachten. Echte vrouw, 29 jaar, vrijgezel, woonachtig in Randstad, zoekt echte man: met manieren, intelligent, krachtig, zachtmoedig waar het hoort, dominant waar het kan.

Dr. Liedeke Plate

Terug in de tijd

Even dacht ik de Libelle van 1 oktober 1953 in handen te hebben. In NRC van 1 oktober is Derwort op zoek naar een ‘kerel’. Die kan ze niet vinden: emancipatie is zo uit de hand gelopen dat mannen halve vrouwen zijn geworden. Zij propageert onzelfstandigheid. Sommige kleindochters van de Dolle Mina’s beseffen niet hoe blij ze mogen zijn met mannen die opgevoed zijn tot gelijkwaardige partners. En heb je straks toch je kerel gevonden, klaag dan niet als jij zijn vuile sokken moet rapen en jij er ’s nachts uit moet omdat de baby huilt. Dat deden onze moeders in 1953 ook niet.